20 Ağustos 2009 Perşembe

"bu gün günlerden neydi?" vol II


Bişeyler yazıcaktımda eskilerden yazdığım bişey gözüme takıldı. 2008 in kasım ayında yazmışım. ogünden bugüne hiç birşey değişmemiş. dönüp dolaşıp aynı noktaya geldiğimi farkettim. o yüzden o yazı bugünü hak ediyor.falan filan falan filan son...

hergün,hergün ama hergün devam eden anlamsız yaşam dediğin yanılsama.. uykusuzluk,delirmek,yorgunluk,bitkinlik,dibe vurmuşluk . kendimin ötesinde bir şeyim artık yada birşeymiyim? boynum günden güne kötüleşirken hayattan dahada kopuyorum. yemek yemek, nefes almak, burnumu kaşımak, baş ağrısı duymak, işemek ,varlığını hissetmek. yataktan kalktığım anda başlayan gün sanki dünün kötü bir kopyası.

telefonun alarmı çalar. uyanırsın,gerçi hiç uyumazssın ki. yatakta dönup durursun. kabuslar peşini bırakmaz. lanet okuyarak güç bela kalkarsın. aynı pencereden dışarı bakarsın hava nasıl diye. banyoya gider işersin,aynada ben dediğin kişinin gözlerine bakarsın. duş alırsın. suyun serinliğiyle kendine gelmeye çalışırsın, traş olursun, yüzünü keser tuvalet kağıdından biraz koparip kanayan yere bastırırsın.dişlerini fırçalarsın. aynı dolabı açar farklı gözüken ama aslında aynı olan elbiselerini giyersin. mutfakta ayak ustu ağzına bir kaç lokma atip belki binlerce kez annenin basma dediği halının üzerinde ayakkabılarını giyersin.

servisin geldiği yere yürürsün, beklersin. senin gibi işe giden insanların mutsuz suratlarına bakarsın. hergün mrb diyeceğim dediğin kızı görürsün gene durakda. gene hiç bişe diyemessin. başını öne eğer şarkı mırıldanırsın. ve sonra iş güç akşam eve gel yemekye tv izle bilgisayarını aç, suratını belki aylardır görmediğin arkadaşlarınla konuş.sosyalleş. resimlere bak, sitelere bak. oyun oyna. kahve iç. yorul. sonra, uyu,uyu,uyu... gece gündüz zaman mekan. herşey karma karışık anlamsız.
işe gitmelisin, para kazanmalısın..maskeni takmalısın,iyi değilsin ama iyi rolü yapmalısın. gülmelisin. giderlerin var ödemelerin var. ailen var sorumlulukların var. sorunun var. evet ciddi bir sorunun var. ctrl c ve ctrl v den ibaret yaşamın. çürüyen et yığınısın. içerisi kan,irin ve bok dolu bir çuvalsın.

sevenin yok sevdiklerinde yok.olmasını istiyormusun?umurundamı? aşkın palavra.güvenin palavra. bağlanman palavra. sevişmek belki? saniyelik nirvana.ete duyduğun bitmek bilmeyen açlık. kıvrımların uyandırdığı duygular. dokunmak. sıcaklığı hissetmek.terlemek. unutmak.utanmak. rahatlamak.anlıkda olsa.. ama,ama sonra gene,gene ve gene... herzaman yalnızsın. servisteyken, yemek yerken, televizyon izlerken, gezerken, yürürken, uyurken,konuşurken,sevişirken. tek başınasın.beyninle başbaşasın.


başka biri olamassın. başka sen olamassın.nereye gidersen git sürüklediğin kendin.çorap değiştirir gibi kendini değiştiremessin. ölemessin,bitiremessin. bu delilik,bu sefalet,bu gereksizliği yenemezsin...
tüm bunlar geçer kafandan, karşındaki hararetle birşeyler anlatırken, dinlediğini sanarken seni. bu arada, bugün günlerden neydi?

2 yorum: